Yüze Yağ Enjeksiyonu Nedir? Yüze Yağ Enjeksiyonu Nasıl Uygulanır? Yüze Yağ Enjeksiyonu Ne İşe Yarar? İşte Tüm Detaylar

Yaş arttıkça ciltteki sorunlar da büyümektedir. Kaş düşmesi, ince çizgi ve kırışıklıkların ortaya çıkması, yanakların çökmesi ve burun kenarında oluşan kıvrımlarla yüzümüzdeki deformiteler daha çok göze çarpar. Yaşlılığın ciltte oluşturduğu izlerden uzaklaşmak ve zamanla ortaya çıkan hasarlardan kurtulmak için başvurulan cilt bakım ürünleri ise bir nebze etkili olabilmektedir.

Özellikle son zamanlarda adı sıkça duyulan yüze yağ enjeksiyonu, yüzde oluşan ince çizgi ve kırışıklıkları azaltmak, daha genç bir görüntüye kavuşmak, deride sarkıklıkları yok etmek ve cildin solgunluğunu gidermek için tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Yüze yağ enjeksiyonu, diğer adıyla yağ dolgusu, yüz haricinde memelere, ellere ve vücudun diğer bölgelerine de uygulanabilen bir işlemdir.

yuze-yag-enjeksiyonu-2Pin

Yüze yağ enjeksiyonu sonrasında çok daha genç ve pürüzsüz bir cilt yüzeyinde kavuşmak mümkündür. Yüze yağ enjeksiyonu anti-aging özellik gösteren oldukça başarılı bir uygulamadır. Bu uygulamada yararlanılan yağ dokusunun cilt için etki etme süresi oldukça uzundur. Yüze yağ enjeksiyonu diğer dolgu işlemlerinin aksine içeriğinde kişinin kendi yağlarının kullanıldığı işlemdir. Bu özelliği ile diğer dolgu uygulamalarından ayrılır. Yüze yağ enjeksiyonu uygulamasında hastanın göbek bölgesinden alınan yağ dokusu yüze enjekte edilmektedir.

Yüze yağ enjeksiyonu nedir?

Yüze yağ enjeksiyonu uygulamasında temel amaç kişinin mevcut kırışıklarını ve ince çizgilerini yok etmek, yüzde zamana bağlı boşalan bölgeleri doldurmak, kişinin daha genç ve ışıltılı bir cilde kavuşmasını sağlamaktır. Yüze yağ enjeksiyonu uygulaması, daha çok kişinin karın bölgesinden elde edilen yağ dokusunun alındıktan sonra ayrıştırılması ve ardından tedavi bölgesine enjekte edilmesi ile gerçekleştirilmektedir. Karın bölgesine ek olarak bel çevresi veya uyluk kısmından da yağ dokusu çıkarılabilmektedir.

BENZER YAZILAR  Heyet Raporu Nasıl Alınır, Tam Teşekküllü Sağlık Raporu

Yüze yağ enjeksiyonu kişinin vücudunda bulunan kendi yağ dokusu ile uygulandığı için hiçbir zararı yoktur. Bu operasyon ile daha genç bir yüze kavuşabilirsiniz. Yüze yağ enjeksiyonu ayrıca akne izlerinin ve yara izlerinin azaltılmasında da uygulanmaktadır.

Yüze yağ enjeksiyonu uygulamasında amaç nedir?

Yüze yağ enjeksiyonu estetik amaçla yapılan bir işlemdir. Çoğunlukla işlem öncesinde lokal anestezi yönteminden yararlanılır. Yaşlılığa bağlı olarak ortaya çıkan izlerin azaltılması yüze dolgunluk kazandırmak amacı ile yapılır. Yüze yağ enjeksiyonu yüzün tümüne uygulanabileceği gibi dolgu olarak özel bazı kısımlarına da yüz şekillendirme amacı ile uygulanabilir.

Yüze yağ enjeksiyonu yapılmadan önce uzman doktor hastanın yüzünü kapsamlı olarak değerlendirmeye alır. Ayrıca hastanın uygulamadan beklediklerini ve arzuladıklarını da dinleyerek kişiye özel bir tedavi planı oluşturur. Uygulamanın avantajlarını şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Yüze yağ enjeksiyonunda kişinin kendi yağları kullanıldığından, hiçbir kimyasal madde barındırmaz. Bu sebeple uygulamanın alerjik tepkimeye yol açması mümkün değildir.
  • İşlem sonrasında daha genç ve parıltılı bir cilt elde edilir.
  • İyileşme dönemi kısa ve sorunsuz geçer.
  • Uygulamadan sonra cildin daha dolgun görünmesi sağlanır. Enjekte edilen yağ dokuları canlı kaldığı sürece işlem kalıcılığını sürdürür.
  • Yağ dokuları oldukça zengin kök hücre içeriğine sahip yapıda olduğundan cildin yenilenmesi ve gençleşmesi sağlanır.
yuze-yag-enjeksiyonu-1Pin

Yüze yağ enjeksiyonu nasıl yapılır?

Yüze yağ enjeksiyonu uygulaması çoğu zaman genel anesteziden veya sedasyon tekniğinden yararlanılan bir uygulamadır. Bazı zamanlarda ise lokal anesteziden de yararlanılır.

BENZER YAZILAR  En İyi Diş Macunu Hangisi? & En Kaliteli Diş Macunları

Uygulamaya başlamadan önce yüz bölgesine enjekte edilecek yağ dokusu hastanın karın bölgesinden (başka kısımlardan da alınabilir) alınarak ayrıştırılır ve enjeksiyona uygun hale getirilir. Daha sonra hazırlanan yağlar uygulama bölgesine enjektör yardımı ile dolgu gibi enjekte edilir. Yüze yağ enjeksiyonunda önemli olan nokta, yüze transferi gerçekleştirilen yağ hücrelerinin canlılığını korumasıdır. Yağ hücreleri çevre bölgedeki kandan beslenir. Bu nedenle beslenmeyi bozacak miktardan fazla enjekte edilmesi kalıcılığını azaltır.  Bu yağ hücrelerinin enjekte edilen deri altında canlı bir biçimde kalabilme ihtimali ise uygulama tekniğine bağlı olarak değişir. Bu sebeple işlem sırasında yararlanılan teknik ve kullanılan malzeme ile işlemin kalıcı olma olasılığı arasında doğru bir orantı olduğunu söylemek mümkün.

Yüze yağ enjeksiyonu uygulamasında kesi açılmaz. Bu sebeple de iz kalma riski yoktur.

Yüze yağ enjeksiyonu etkiler nelerdir?

Yağ enjeksiyonu, diğer ismi ile yağ dolgusu uygulamasının yaygın olarak uygulandığı bölge yüzdür. Yüze uygulanan yağ dolgusu dudakları dolgunlaştırmak, kırışıklık ve ince çizgileri hafifletmek, elmacık kemiklerini daha çok ön plana çıkarmak için uygulanır. Yüze yağ enjeksiyonu etkileri şu şekilde sıralanabilir:

  • Yüze enjekte edilen yağ hücreleri ile yüzdeki asimetri ve haim azalmasına bağlı görünümün giderilmesi amaçlanır.
  • Yüze yağ enjeksiyonu ile vücuttaki kolajen üretimi artışa geçer. Enjekte edildiği bölgedeki dokuları besler. 
  • Transferi gerçekleşen yağ dokuları sayesinde cilt gençleşir.
  • Uygulamadan sonra tedavi bölgesinde ödem oluşma riski bulunur. Aynı zamanda morarma da meydana gelebilir. Ancak bu komplikasyonlar normaldir ve geçicidir. Geçmemesi durumunda mutlaka doktora başvurulmalıdır.
BENZER YAZILAR  Ocuvite Göz Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar?

Yüze yağ enjeksiyonu uygulaması için en doğru aday kimdir?

Yüze yağ enjeksiyonu genellikle 30’lu yaşlardan itibaren uygulanan bir operasyondur. Yaş arttıkça yüz yeniden değerlendirilmeli ve hacimsizlik oluşan bölgelere tekrar bir operasyon yapılmalıdır.

Yüze yağ enjeksiyonu kalıcı mıdır?

Yüze yağ enjeksiyonu işlemi hem kalıcıdır hem de değildir. Bu da kişide kafa karışıklığına sebep olmaktadır. Uygulama esnasında transfer edilen yağların bir kısmı cilt altında yaşama tutunur, bir kısmı da ölür. Yağ enjeksiyonu sonrası yağların kalıcılığı %60-70 kadardır. Ancak hayatta kalan yağ hücreleri bir ömür boyu kalıcılık sergiler. Kilo kayıplarında yağ hücreleri küçüleceği için erimiş gibi görünebilir. Ancak kilo alındığında gene eski şeklini alır.

yuze-yag-enjeksiyonu-1-1Pin

Yüze yağ enjeksiyonu fiyatları nedir?

Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle 0212 241 46 24 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak yüze yağ enjeksiyonu fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site: https://www.drleylaarvas.com

Facebook  :@drleylaarvas

Instagram :@drleylaarvas

YouTube: LeylaArvas

Yorum yapın

1