Horlama İçin Tedavi Yöntemleri: Radyofrekans Yöntemi vs. Horlama Protezi

Horlama, uyku sırasında üst solunum yolunun yumuşak dokularının titreşmesiyle oluşan bir sestir ve üst solunum yolu direncinin arttığını gösterir. Yetişkin kadınların dörtte birinden fazlası, yetişkin erkeklerin ise %40’ı geceleri horlarken, tüm insanların yaklaşık yarısı hayatlarının bir noktasında mutlaka horlar.

Horlayan kişiler sadece kendi uykularını değil, eşin veya yakındaki diğer aile üyelerinin uykusunu da etkileyebilir. Aslında horlama, birçok çiftin ayrı odalarda uyumasına neden olur ve çoğu zaman evlilikleri ve ilişkileri zorlar.

Horlama, gece boyunca yüzlerce kez meydana gelebilen tekrarlayan bir nefes durması veya yavaşlaması ile karakterize olan, uyku apnesi olarak da bilinen daha ciddi bir sağlık sorununun işareti de olabilir.

Tedaviye gelince…

Horlama ve uyku apnesi tedavisi, genellikle hava yolu daralmasının veya kolay hava akışını engelleyen tıkanıklığın nedenine bağlıdır ve genellikle tedavide ilk adım cerrahi olmayan yöntemlerdir.

İlk adım cerrahi yöntemler olmasa da, horlama ile ilgili herhangi bir tedavi seçeneği belirlemeden önce, önerilen tedavi üzerinde doğrudan bir etkisi olabileceğinden, kişinin semptomlarının şiddetini belirlemek için öncelikle bir uyku çalışması yapılmalıdır. Uyku çalışmasından sonra yöntem belirlenmelidir.

BENZER YAZILAR  Benzoxin Nedir? Ne İşe Yarar?

Bugün konumuz radyofrekans yöntemi ve horlama protezi olduğu için aşağıda horlama tedavisinde kullanılan cerrahi yöntemlerden biri olan radyofrekans tedavisine ve cerrahi yöntemlerden olmayan horlama protezine değineceğiz.

Radyofrekans Nedir?

Radyofrekans yöntemi, ağız çatısının arka kısmını (yumuşak damak ve küçük dil) küçültmek ve sertleştirmek için elektrik akımı kullanan yeni bir prosedürdür. Yumuşak damak ve küçük dil daha sert olduğunda, daha az titreşir ve horlamanız azalabilir.

Radyofrekans yönteminden sonra çoğu insan 1 veya 2 gün süren hafif boğaz ağrısı gibi hafif bir ağrısı olduğunu dile getirebilir. Radyofrekans uygulaması genellikle bir doktor muayenehanesinde yapılır ve birçok kişi yaklaşık 3 gün içinde işine ve diğer düzenli aktivitelerine döner.

Horlama Tedavisinde Radyofrekans Yöntemi Nasıl Kullanılır?

Horlamanın en yaygın nedenlerinden biri yumuşak damak ve küçük dilin titreşimidir. Radyofrekans, ağzın bu bölgelerini küçültür ve sertleştirir, bu da onları daha az titreştirerek horlamayı tedavi etmek için kullanılır.

Horlama için diğer cerrahi prosedürlerle karşılaştırıldığında, radyofrekans nispeten ağrısızdır ve iyileşmesi sadece kısa bir zaman alır.

BENZER YAZILAR  En İyi Zayıflama Hapları - Hem Etkili Hem de Sağlıklı Liste

Radyofrekans sonrası komplikasyonlar nadirdir. Ancak ameliyat sonrası aşağıdaki komplikasyonlar olabilir:

  • Ameliyat sırasında sizi uyutmak için kullanılan ilaçlara bağlı uyku hali ve nefes alamama dönemleri (apne).
  • Şişme, ağrı, enfeksiyon ve kanama.
  • Boğaz ağrısı ve yutma güçlüğü.
  • Burun ve boğazdaki hava yolunun daralması.

Radyofrekans yöntemi, horlamayı tedavi etmek için nadiren kullanılır. Horlamayı tamamen tedavi etmeyebilir ve ameliyatın riskleri, elde ettiğiniz küçük faydalara değmeyebilir.

Kaynak: https://www.horlamatedavisi.com/radyofrekans-nedir

Horlama Tedavisinde Horlama Protezi Nasıl Kullanılır?

Horlama ve uyku apnesini tedavi etmenin en etkili ve ekonomik yolu olan horlama protezi, bir boksör dişliğine benzer ve alt çeneyi hafifçe aşağı ve öne doğru zorlamada faydalıdır. Bu, hava yolunu açık tutmaya yardımcı olur ve böylece solunum problemlerini önler.

Kişiye özel üretilen horlama protezleri ayarlanabilirdir ve diş hekimlerinin maksimum etki için çenenin konumuna göre ince ayar yapmasına olanak tanır.

Horlama protezi, uzmanlar tarafından horlama için mevcut en iyi tedavi ve uyku apnesi için kanıtlanmış iki ana tedaviden biri olarak kabul edilir.

Cerrahi bir yöntem olmayan ve ilk geceden itibaren etkisini gösteren protez, radyofrekans yöntemi uygulanamayan veya uygulanıp başarısız olan vakalarda da oldukça etkili bir alternatiftir.

BENZER YAZILAR  Çocuklarda Kasık Fıtığı: Sebepleri, Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Dr. Tuğrul Saygı ile Horlama Sorununa Son

tugrul-saygiPin
Dr. Tuğrul Saygı

Tedavi edilmediğinde ciddi problemlere yol açabilen uyku apnesi ve horlama, şu an horlama tedavisi için kullanılan en ekonomik ve etkili çözüm olan horlama protezi ile tedavi edilebilir.

Sadece geceleri yatarken kullanılan ve tıpkı bir boksör dişliği gibi takılan horlama protezi, alt çeneyi önde konumlandırır, dilin ve damağın sarkmasıyla tıkanmış olan nefes yolunu açarak horlama ve uyku apnesini engeller.

Şu an piyasada sizi horlama ve uyku apnesinden kurtaracağını iddia eden çok sayıda ürün bulunsa da, başarı oranı yüzde 90-95’e ulaşan horlama protezini kullanarak horlama ve uyku apnesi sorununuzun önüne geçebilirsiniz.

Sizin de horlama ya da uyku apnesi şikayetiniz varsa, Dr. Tuğrul Saygı 17 yıllık tecrübesi ve size özel hazırlayacağı horlama protezi ile bu sorunlarınıza kesin çözüm üretir. Horlama protezi kullanıldığı andan itibaren horlamada ciddi bir azalma görülür. Cerrahi müdahale gerektirmeyen bu yöntem, oldukça ekonomik bir yöntem olarak sıklıkla kullanılır.

Yorum yapın

1