1 gün içerisinde tüketilecek ceviz miktarı genellikle 2 veya 4 ceviz içi ile sınırlıdır. Çünkü ceviz yağ grubu besinlerinden bir tanesidir ve fazla tüketimi, kilo alımına neden olur. Yanı sıra cevizin faydaları arasında gösterilebilecek önemli diğer etkiler ise şunlardır:
- İçeriğindeki vitamin ve mineraller ile sağlıklı beslenmenin temel yapılarından birini oluşturur.
- Zeka ve kemik gelişimine katkı sağladığı için özellikle ergenlik çağının öncesindeki çocuklara faydalıdır.
- Magnezyum, çinko, bakır, demir ve fosfor içerir.
- Cilt sağlığı için dengeleyicidir.
- Demir deposudur bu nedenle demir eksikliği olan hastalar için birebirdir.
- Kolesterolü önlediği bilinir.
- Kalp ve damar sağlığını korur.
- Kan pıhtılaşmasını önler.
Ceviz Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
Cevizin iyi geldiği hastalıklar arasında özellikle bazı kanser türleri, Alzheimer ve kalp hastalıkları gelmektedir. Çünkü ceviz, pek çok açıdan yeterli ve dengeli bir beslenmenin kapısını aralar. Öte yandan zihin gelişimi noktasında da cevizin faydaları görüldüğü için halk arasında bilinen bir kanıya göre; cevizin beyine de iyi geldiğine inanılır. Fakat bilimsel açıdan doğrudan beyine katkı sağlar denilebilecek herhangi bir ibare yoktur. Yine de içeriği ve tam bir demir deposu olması bakımından ceviz, neredeyse her hastalık için destekleyicidir diyebiliriz.
Ceviz Hangi Organa İyi Gelir?
Cevizin iyi geldiği organlar genellikle içeriği açısından vitamin ihtiyacı güden başlıca organları kapsar. örneğin; demir, kalp için önemli bir birleşendir. Dolayısıyla demir eksikliğinin neden olduğu kalp rahatsızlıkları ve kan pıhtılaşması sorunlarını önlemek için ceviz tüketimi önemlidir. Bu anlamda ceviz, öncelikle kalbe faydalıdır.
Ceviz Nasıl Yenirse Faydalı Olur?
Ceviz tüketimi daha minimalize boyutlarda fakat düzenli aralıklarla tercih edilmelidir. Günümüzde tatlı üstlerinde kullanılan karamelize cevizlerden ziyade, sabah aç karnına zeytin yerine yağ grubu besini olarak 2 adet ceviz içi yenilebilir.
Öte yandan kabuğu çıkarılan cevizlerin kaynar suyun içerisinde bir süre bekletilmeleri ve bu şekilde tüketilmeleri de faydalı olur. Fakat bu yöntemlerin dışında kalan diğer alternatif seçenekler, genellikle sağlıklı beslenme veya diyet programları içerisinde önerilemez ve cevizin faydaları ile ilgili bu noktada herhangi bir olumlu madde sayılamaz.
Ayrıca Bakınız: Bıldırcın Yumurtasının Faydaları Nelerdir, Günde Kaç Tane Tüketilmeli?