Tahin Faydaları Nelerdir? Tahinin İçeriği ve Bileşenleri

İnsan sağlığına her yönden faydaları olan birçok türden besin bulunmaktadır. Bunlar arasında hem tadı ve hem de sağlık açısından zengin içeriğiyle tahin en iyi olanlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu güzel ve lezzetli besin genel anlamda susamın birtakım öğütme ve kavurma işlemleri neticesinde ortaya çıkarılmakta ve tüketime hazır bir hale getirilmektedir.

İnsanlarda kemik sağlığına iyi gelmesi ve kemikleri her bakımdan güçlendirmesi özelliği, tahinin faydaları arasında kendisini ön plana çıkaran en önemli unsurdur. Sağlıklı bir kemik yapısına ve vücut sistemine sahip olmak her insan için oldukça önem arz etmektedir.

tahinPin
tahin

Bunun yanı sıra tahinin vücutta kolesterolü düşürücü bir etkisi de bulunmaktadır. Tahinin içerisinde yer alan omega 3 yağ asitleri sayesinde bu etki meydana gelmektedir. Yaşamda birçok insanda ortaya çıkabilen kardiyovasküler hastalıklar da yine tahin sayesinde aktif olarak önlenebilmektedir.

Vücuda çok iyi bir biçimde enerji vermesi ve zindelik kazandırması da yine tahinin önemli faydaları arasında yer bulmaktadır. Bağışlık sisteminin güçlendirilmesi amacıyla da insanlar yaşamlarında düzenli olarak tahin tüketmeye özen gösterebilirler.

BENZER YAZILAR  Saç Neden Beyazlar? Saç Beyazlamasının Çözüm Yolları

Tahinin İçeriği ve Bileşenleri

Her kaliteli niteliğe sahip besinin kendi bünyesinde barındırdığı birtakım özellikleri vardır. İçerdiği bileşenler açısından bu besinler genel anlamda birbirlerine göre bir farklılık gösterir. Sağlıklı besin tahin de kendisini bu noktada diğer besinlerden bir ölçüde ayırabilmektedir.

  • Magnezyum, potasyum ve demir,
  • Fosfor, çinko ve lesitin,
  • E vitamini ve B vitamininin bazı formları,
  • Doymamış yağlar ve proteinler,
  • Selenyum ve bakır mineralleri,
  • Kalsiyum ve omega 3 yağ asitleri,
  • C vitamini ve metiyonin amino asitleri,

Genel itibariyle kaliteli ve doğal olarak üretilmiş bir tahinde bu bileşenler aktif olarak yer almaktadır. Bu doğal ve organik tahinin düzenli şekilde tüketilmesi bu bileşenlerin en iyi biçimde vücuda alınmasına yardımcı olur.

Tahin ile Beyin Sağlığının Korunması

Yaş ilerledikçe daima beyin sağlığını koruyan besinleri daha fazla tüketmeye özen göstermek gerekir. Tahin bu noktada tüketilmesi gereken en değerli besinler arasında yer almaktadır. Çünkü tahinin beyinde bilişsel fonksiyonları düzenleyici bir etkisi vardır. Hafıza ve dikkati artırıcı niteliğinden dolayı daima tahin besinini insanların yaşamlarına dahil etmeleri gerekir.

BENZER YAZILAR  Reaktif Hücresel Değişiklikler İnflamasyon Ne Demek?

Omega 3 ve omega 6 yağ asitleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahip olan tahin ileri yaşta bile beyin sağlığının korunmasında destekleyici bir rol oynar. Sinir hücrelerinin düzenlenmesinde iyi bir işlevselliği olan tahin Alzheimer gibi önemli sağlık risklerinin önüne geçilmesine katkı sağlar.

tahin 1Pin
tahin faydaları nelerdir? tahinin i̇çeriği ve bileşenleri 4

Tahin İle Kasların Daha Güçlü Bir Hale Getirilmesi

Protein insan vücudu daima gerekli olan oldukça önemli olan bir bileşendir. Hem beyin sağlığının korunmasın ve hem kas dengesinin oluşturulmasında bu bileşene vücudun mutlak suretle ihtiyacı vardır. Günlük tüketilen besinler arasında protein içeren gıdaların olmasına muhakkak her insan dikkat etmelidir.

Tahinin içinde insan vücudunun gereksinimi bir çok enzim bulunur. Genel olarak %20 oranında protein içerebilen tahin, vücuttaki kas dokusun güçlendirmede de etkili olur. Egzersiz ve sporla ilgilenen insanlar düzenli tahin tüketerek kaslarını daha güçlü ve kuvvetli bir hale getirebilirler.

Güçlü Bağışıklık Sistemi Her insanın daima vücudunun yeterince iyi şekilde bir bağışıklık sistemine sahip olması gerekir. Vücudun kendisini zararlı dış etkenlerden koruması adına bu oldukça önemli olan bir gerekliliktir. Tahin genel içerik yapısı itibariyle güçlü bir bağışlık elde edilmesine yardımcı olur. İçeriğindeki demir, bakır, çinko ve selenyum mineralleri bu bağışıklığın temin edilmesinde aktif olan rolü üstenirler.

BENZER YAZILAR  Ceviz Yaprağının Faydaları

Source: Thekitchn / Downshiftology

Yorum yapın

1