Biorezonans nedir? Sigara bıraktırır mı? Bilimsel mi? Biorezonans vücuttan yayılan manyetik enerjinin dalga boylarını ölçen ve bu dalga boyları hakkında frekans bilgisi veren işlemdir. Pek çok hastalığın erken teşhis edilmesinde kullanılan bu yöntem aynı zamanda tedavi amacı ile de kullanılabilmektedir.
Günümüz teknolojisinde bulunduğu konum ile biorezonans örneğin sigara bıraktırma süreci için de etkili bir araçtır. Biorezonans terapisi olarak da anılmaktadır ve kullanımında bilimsel yönden herhangi bir tutarsızlık teşkil etmez. Birçok uzman doktor tarafından da önerilebilen biorezonans teknolojisi verdiği olumlu sonuçlar sayesinde günümüzde çok daha popüler hâle gelmiştir.
Biorezonans ne işe yarar?
Biorezonans sağlıklı yapısını kaybetmiş hücreler ya da işlerliğini sürdüremeyen organlarda meydana gelen DNA kaynaklı hasarlar doğrultusunda bir elektromanyetik alan oluşturdukları varsayımına göre kullanılır.
Bu, fiziksel ve kimyasal yapısı bozularak sağlıklı çalışamayan hücre ya da organların yaydığı manyetik dalgaların teşhis edilerek meydana gelebilmesi muhtemel hastalıkların önüne geçilmesini sağlayabilmektedir. Yapılan çeşitli analizler sonucu herhangi bir hastalığın bulunduğu tespit edildiği takdirde de yayılan dalga boylarının bozuk frekanslarını eski hâline getirmenin tedavi sağlayacağı fikri bu yöntemde oldukça hâkimdir.
Biorezonans işlemi sırasında, vücuttan yayılan elektromanyetik enerjinin dalga boylarının ölçümünü ve analizini yapan elektrotlar kullanılır. Biorezonans cihazına bağlı bu elektrotlar vücutta cilt üzerine yerleştirilerek gerekli ölçümler yapılır.
Kompleks bir makine olan biorezonans cihazı yaptığı ölçümleri hafızasına kaydederek sonradan analiz edilmek üzere bazı raporlar sunar. Bu, bir teşhis işlemidir ve teşhis tamamlandıktan sonra uygulanacak tedavi yöntemine karar verilir. Sonuçların yorumlanması doğrultusunda da vücuttan alınan elektromanyetik enerji dalgalarının frekansları biorezonans cihazı ile olması gereken değerlere geri döndürülebilir.
Biorezonans ne için kullanılır?
Biorezonans tedavisi vücut sağlığını ilgilendiren birçok olumsuz durumun teşhisi ve tedavisinde kullanılır. Vücudun ve geri kalan her organının kendi alanlarında oluşturduğu manyetik alanı teşhis ve tedavi eden bu yöntemle:
- Uzun yıllardır kullanılmakta olan ve sağlığı ciddi anlamda tehdit eden hastalıklara yol açabilen sigarayı bırakabilir,
- Gündelik hayatın can sıkıcı engellerinden biri olan ve genellikle stresin kaynaklık ettiği karın ağrısını vücudunuzdan uzaklaştırabilir,
- Çeşitli alerjik reaksiyonlara yol açan durumları (alerjik astım ve benzer durumları), egzamayı tedavi edebilir,
- Romatizmal hastalıkların vücutta yol açtığı eklem iltihaplarını giderebilir,
- Vücutta oluşması muhtemel ya da oluşmuş olan kanserli hücreleri teşhis edebilir,
- Fibromiyalji gibi birlikte yaşanmaya alışılan ve kurtulması güç bir hastalıktan kurtulabilirsiniz.
Biorezonans işe yarıyor mu?
- Biorezonansla sigara bırakma: 2014 yılı içinde yürütülen bir placebo araştırmasında alınan sonuçlar biorezonansı sigara bırakmada çok etkili bir tedavi yöntemi olarak ön plana çıkarmıştır. Biorezonans tedavisi uygulanan sigara tiryakilerinde placebo etkisi gözlenip gözlenmediğine ilişkin yürütülen çalışmada tiryaki grubunun %77’lik kısmı bir sonraki hafta sigarayı bırakmayı başarmıştır. Bütün bu sonuçlar doğrultusunda sigara bırakma tedavisi için kullanımı yaygınlaşan biorezonans terapisine de duyulan güven fazlasıyla artmıştır. Biorezonansla sigara bırakma tedavisi gören ve olumlu sonuçlar alan kişilerin sayısı günden güne artmaktadır.
- Karın ağrısı tedavisinde kullanımı: Biorezonansın karın ağrısının tedavisinde kullanımı da olukça yaygındır. Talep edilmesi durumunda biorezonans işlemi ile karın ağrısından kurtulanların sayısı da oldukça fazladır. Karın ağrısı tedavisi olarak kullanılmaya başlanmasında etkili olan faktör aslında midedir. Mide ağrısının hafifletilmesi ya da tamamen giderilmesinde kullanılan biorezonans, yapılan klinik araştırmalara göre bu soruna da iyi gelmekte başarılı olmuştur.
- Alerji, egzama ve astım tedavisi: Alerji, egzama ve astım için biorezonans kullanımı, diğer sorunların tedavisinde kullanımı ile mukayese edildiğinde belki de en etkili olduğu alandır. Tedavide placebo etkisi oldukça ayrıntılı bir biçimde klinik ortamda çalışılmış ve dikkat çekici sonuçlar elde edilmiştir. Alerji, egzama ve astım tedavisinde kullanımı ve olumlu etkileri hakkında yapılan araştırmalar çok az olsa da yararlarının gözlemlenebilmesi için yeterlidir. Talep edilmesi durumunda bu sorunların tedavisinde de kullanımı mümkündür.
- Romatizmal eklem iltihabı tedavisi: Romatoit artrit olarak da adlandırılan romatizmal eklem iltihapları da biorezonansla tedavi edilen bir diğer hastalıktır. Yapılan bazı resmî olmayan biorezonans çalışmaları göstermiştir ki romatizmal eklem iltihabının azaltılmasında da biorezonans tedavisi işe yaramaktadır. Biorezonans, işlerliğini sürdürmekte sorun yaşayan ve vücut için önemli olan antioksidanların elektromanyetik frekanslarına olumlu etkiler yapabilmektedir. Bu da, antioksidanların tekrar aynı mekanizmaları ile eklem iltihabıyla savaşmalarına yardımcı olabilmektedir.
- Fibromiyalji tedavisinde kullanımı: Biorezonans terapisinin etkili olduğu bir diğer hastalık da fibromiyaljidir. Yapılan resmî bir biorezonans araştırmasına göre fibromiyaljinin ağır bir şekilde seyrettiği hastalar elektromanyetik alan tedavisi ile iyileştirilmeye çalışılmıştır. Bu tedavi sürecinde hastaların %72’lik bir bölümünde fibromiyaljide ciddi bir iyileşme gözlemlenmiş ve biorezonansın bu hastalığın tedavisinde kullanılması adına önemli bir aşama kaydedilmiştir. Biorezonans fibromiyaljinin yanı sıra insomnia gibi uyku bozukluğuna neden olan hastalıkların tedavisi için de denenmektedir. Bu alandaki araştırmalarda da olumlu sonuçlar gelmeye başlamıştır ve çalışmalar son hızıyla sürmektedir.
Kanserde erken teşhis ya da tedavi: Biorezonansın kanser üzerindeki etkisine ilişkin de birkaç çalışma bulunmaktadır. Biorezonansın aşırı hızlı çoğalan kanser hücrelerinin etkinliğinin baskılanmasında rol oynayabileceği düşünülmektedir. Ayrıca hücrelerde çoğalma etkinliğini baskılamasının yanı sıra, kanserli hücreleri öldürmesi konusunda da bazı kabuller mevcuttur.
Kaynak: scmp / drstephensimpson