Hamilelikte Bacak Uyuşması Neden Olur?

Hamilelikte bacak kasılması ve bacak uyuşması en sık karşılaşılan belirtilerden bir tanesi olarak bilinmektedir. Özellikle de hamilelik dönemini zor geçiren kadınların en sık yaşadığı problemler; bacaklarda meydana gelen dengesizlikler olarak bilinmektedir. Vücudumuzun bütün yükünü bacaklarımız taşıdığı için, ağrıların büyük bir kısmı da bacaklarda ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle hamilelik döneminde yaşadığınız bacak uyuşmalarından korkmanıza gerek yoktur. Vücutta olan bacak uyuşmalarının sık sık ortaya çıkmasındaki temel neden ise; göbeğe ve kalçaya yoğun derecede bir baskının uygulanıyor olmasından kaynaklanmaktadır. Bu durum hamileliğiniz boyunca karşınıza çıkmayacak olsa da genel olarak ilk 3 ay boyunca yaşamanız çok normal bir durumdur.

Hamilelikte bacak uyuşması kadınlar kulübü tarafından da en sık araştırılan konulardan bir tanesi olduğu için; gebelik sürecine yeni giren kadınların büyük bir kısmı da bu durumun normal olduğunu düşünmeye başlamışlardır. Bazı kişiler bacak ağrısının ya da uyuşmasının doğum zamanının yaklaştığının bir belirtisi olduğunu düşünse de bu sürecin doğum süresinin gelmesi ile herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır. Bazı zamanlarda, hamileliğin son aylarında bacak uyuşması yaşanıyor olsa da bu durum her zaman için geçerli değildir. Uzman jinekologların büyük bir kısmı, bebeğin gelişim süresi içerisinde uyuşma durumunun sık sık yaşandığını fakat bu problemlerin ilerleyen zamanlarda yavaşlayarak azalacağını ve biteceğini de hastalarına belirtmeyi ihmal etmemişlerdir.

BENZER YAZILAR  Kedi Otu Faydaları – Zararları ve Yan Etkileri

Bacak Uyuşmasına Ne İyi Gelir?

Hamilikte bacak uyuması neden olur? Diye merak ediyorsanız, bu sorunun cevabı bebek gelişimi ile doğru orantılı olacaktır. Bacak uyuşması yaşıyorsanız, bu durumu en kısa süre içerisinde geçirecek doğal yöntemlerden bir tanesi de hiç kuşkusuz; hardal tohumu olacaktır. Hardal tohumu, huzursuz bacak sendromu yaşayan kişilerin de sık sık kullandığı yöntemlerden bir tanesi olarak bilinmektedir. Ancak hamilelik sürecinde her besini tüketmeniz doğru değildir. Özellikle de vücudunuzda alerjik reaksiyonların ortaya çıkmasını sağlayan ürünler, hem bebeğinizin hem de sizin sağlığınız için iyi değildir. Bu nedenle, söz konusu ürünleri kullanmadan önce mutlaka jinekoloğunuza danışmanız gerekecektir. Doktorunuz size, bu konu hakkındaki en doğru bilgiyi verecek ve gerek gördüğü yerde bacak uyuşmasından kurtulabilmeniz için ilaç takviyesi de yapacaktır.

Hamilelikte Karıncalanma Olur Mu?

Hamilelikte bacak ağrısı doğum belirtisi mi? Sorularının ardından karıncalanmanın normal bir durum olup olmadığı da birçok kişi tarafından araştırılmaya devam etmektedir. Hamilelikte süreci içerisinde yaşanan karıncalanmanın ve uyuşmanın mantıklı açıklamaları doktorlar tarafından bildirilmiştir. Bu durumun altında yatan temel neden ise; Karpal Tünel Sendromu (KTS) olarak bilinmektedir. Karpal Tünel Sendromu, hemen hemen bütün gebeliklerde ortaya çıkan problemlerden bir tanesi olarak bilinmektedir. Karpal Tünel Sendromu, kemiklerin ve bağların içerisinde yer alan dar bir kanal türüdür. Bu kanalların üzerine bazı baskıların uygulanması ise; vücudunuzda uyuşmaların yaşanmasına neden olabiliyor. Bu süreç, yalnızca gebelik esnasında ortaya çıktıysa; genel olarak gebelik bitiminde ortadan kalkacak ve bir daha da yaşanmayacaktır. Üstelik Karpal Tünel sendromu yalnızca bacaklarda değil, kollarda ya da ellerde de ortaya çıkıp farklı bir seyir de gösterebiliyor. Bu tarz problemlerle karşılaştığınız zaman, direkt olarak korkuya kapılmanıza gerek yoktur.

BENZER YAZILAR  Dikloron Nedir - Ne İşe Yarar?

Bacakta Uyuşma Neden Olur?

Hamilelikte bacak ağrısı cinsiyet belirtisi olarak düşünse de bu durumun bebeğinizin cinsiyeti ile de herhangi bir bağlantısının olmadığı da uzman doktorlar tarafından söylenmiştir. Bacak uyuşmasından kurtulmak istiyorsanız, uygulayabileceğiniz bazı doğal yöntemler olsa da herhangi bir ilaç takviyesi almamanız sizin için daha doğru olabilir. Bununla beraber, bitki çayları tüketmeniz zaman geçtikçe rahatlamanızı sağlayabilir. Bitki çaylarının verdiği sakinleştirici etkiler de uyuşmaya maruz kalan kişilerin bir nebze de olsa rahatlamasına olanak tanıyacak faktörlerden bir tanesidir. Bacak uyuşması genel olarak, sabah erken saatlerde ya da gece saatlerinde ortaya çıkan durumlardan bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak sinirin baskı yapma derecesine göre, bacak uyuşmasının farklı sürelerde görüldüğü de bilinmektedir. Bu tarz durumlar yaşanmaya başladığında ise; direkt olarak doktora gitmek yerine bir süre beklemeniz sizin için daha doğrudur. Özellikle de yeni gebeler, bacak uyuşması yaşandığı zaman; bu durumun riskli bir sürecin göstergesi olduğunu düşünse de doktorlar, bacak uyuşmasının hamilelikte herhangi bir risk teşkil etmediğini de söylemişlerdir.

BENZER YAZILAR  En İyi Zayıflama Hapları - Hem Etkili Hem de Sağlıklı Liste
Yorum yapın

1