Alexandrite Lazer Epilasyon En İyisi mi? Vücuttaki istenmeyen tüylerin yok olmasını sağlayan lazer epilasyon uygulamaları, aktif olarak 1994 yıllarında kullanılmaya başlamıştır. Lazer, ilk olarak Albert Einstein tarafından kuantum teorisinin bir işlevi olarak ortaya çıkmıştır. Fonksiyonel lazer cihazlarının ilk üretilmesi ise 1960 yılında, ruby lazer ile gerçekleşmiştir.
Lazer sistemleri, ilk başlarda askeriyede ve endüstriyel amaçlarla kullanılmış olup, tıbbi açıdan ilk kullanımları 1983 yıllarında başlamıştır. Tıbbi alanda kılcal damar tedavilerinde, leke ve dövme çıkarma işlemlerinde kullanılan lazer sistemleri, sonraki yıllarda gelişen teknolojiye paralel olarak ilerleme kaydederek, epilasyon lazerlerin kullanılmasına olanak sağlamıştır.
Lazer uygulamaları arasında Alexandrite Lazer, en iyi sonuçları veren epilasyon yöntemlerinden biridir. Dalga boyları, atım hızı ve sahip olduğu hava soğutma sistemi ile epilasyon yaptıran kişilere en güvenli ve sağlıklı yollardan çözüm sağlamaktadır.
Aynı zamanda 755 nm dalga boyuna sahip olan Alexandrite sistemleri, dalga boylarının ayarlanabilir olması nedeniyle, epilasyonlardan en verimli sonuçların elde edilmesine imkân tanımaktadır. U.S. Food and Drug Administration yani FDA onayına sahip olan Alexandrite Lazer, epilasyon çeşitleri arasında en hızlı uygulamayı yapabilen özelliklere sahip bulunmaktadır.
Alexandrite Lazer Epilasyonun Özellikleri Nelerdir?
Alexandrite epilasyon, açık tenli ve koyu kıl rengine sahip olan kişilerde daha verimli sonuç elde edilmesini sağlamaktadır. Seans aralıkları fazla olan ve oldukça hızlı uygulama imkânı veren Alexandrite Lazer, zamandan büyük oranda tasarruf edilmesini sağlayıp, kısa yoldan çözüme ulaşılmasında etkili olmaktadır. Epilasyon uygulaması sırasında tüylerin anında çabuk yoldan yakılmasını ve yok edilmesini sağlamaktadır.
Kıl foliküllerini hedef alan lazer sistemi sayesinde, epilasyon sırasında uygulama yapılan alandaki dokulara hiç bir zarar vermektedir. Bu nedenle epilasyon yaptıran kişilerin sıkıntı çekmeden işlemin tamamlanmasına imkân verir. İnce yapılı kıllarda daha verimli sonuç elde edilmesini sağlayan Alexandrite Lazer, aynı zamanda geniş alanlar üzerinde de rahatlıkla ve hızlı bir şekilde tatbik edilebilmektedir.
Alexandrite Lazer Epilasyon Nasıl Gerçekleştirilir?
Alexandrite epilasyon uygulamasında güçlü bir soğutma sistemi bulunmakta olup, epilasyon sırasında cilt bölgesinin en iyi şekilde basınçlı bir gazla soğutulması sağlayabilmektedir. Bu soğutma işlemi, lazerle kıl kökleri yakılırken acı duyulmasını önlemeye yaramaktadır.
Alexandrite epilasyonun gerçekleştirmeden önce dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri, kılların lazer ışınları için en uygun zamanının yakalanabilmesidir. Bu evre kılların büyümesi zamanı olup, bu evrede Alexandrite Lazer tatbik edilmesi, en iyi ve kalıcı epilasyon sonucunun elde edilmesi sağlamaktadır.
Epilasyon uygulanacak olan alanlarda kılların büyüme evreleri farklılık gösterebildiği için, epilasyonu tatbik edecek olan uzman doktorun oluşturduğu program üzerinden uygulama gerçekleştirilmektedir. Aynı zamanda seans aralıkları ve seans sayıları da yine uzman doktorların değerlendirmeleri sonucunda belirlenmektedir.
Alexandrite epilasyonun seans süresi ise uygulanacak olan alanın genişliğine ve o alanda bulunan kıl yoğunluğuna göre farklılıklar gösterebilmekte olup, genel olarak bir seans süresi en az 15 dakika ile en çok 60 dakika arasında değişmektedir. Alexandrite Lazer epilasyon uygulamasında seans aralıkları ise 1,5 ay kadar olmaktadır.
Alexandrite Lazer Epilasyon Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?
Alexandrite epilasyon uygulaması öncesinde ve sonrasında bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Alexandrite Lazer epilasyon öncesinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, uygulama gerçekleşmeden önce güneşlenilmemiş ve solaryuma girilmemiş olmasıdır.
Aynı zamanda sır ağda, normal ağda, epilatör, cımbız ya da iple alım gibi kıl köklerini tamamen alan uygulamaların yapılmamış olması gerekmektedir. Çünkü Alexandrite epilasyon uygulamasından en iyi sonucu elde edebilmek için, kılların köklerine kadar uzamış olması şarttır. Yine Alexandrite Lazer epilasyon yapılmadan önce uygulama yapılacak olan alana, 20 gün içerisinde glikolik asit içeren kremlerin tatbik edilmemesi gerekmektedir.
Alexandrite epilasyon uygulaması öncesinde kullanılan ilaçların ve özellikle deri hastalıkları olmak üzere bütün hastalıkların, epilasyonu gerçekleştirecek olan uzman doktora mutlaka bildirilmesi lazımdır. Aynı zamanda son altı ay içerisinde herhangi bir sivilce tedavisi görülmüşse, bunun da ilgili doktora bildirilmesi gerekmektedir.
Alexandrite epilasyon sonrasında ise, uygulama yapılan bölgeye 24 saat sıcak su temaslarından kaçınılmalıdır. Bronzlaşmak için güneşlenmek ya da solaryuma girmekte sakıncalı olmaktadır. Epilasyon olan alanları, güneş ışınlarından korumak için UV filtreli kremlerin kullanılması yarar sağlamaktadır. Bunların dışında epilasyon yapılan bölgelere, 1 hafta boyunca glikolik asitli kremler tatbik edilmemelidir.
Alexandrite Lazer Epilasyon Uygulaması Kimler İçin Zararlıdır?
Alexandrite epilasyon uygulaması aktif yara, aktif uçuk olan taşıyan kişilere ve kanser hastalarına yapılmamaktadır. Uzman doktorların muayene sonucu vereceği karara göre deri hastalıkları olanlara ve bazı ilaçları kullanan kişilere de Alexandrite Lazer epilasyon uygulaması yapılmamaktadır.
Akneler ve hormonal bozukluklar için ilaç kullanan kişilere de, epilasyonu yapacak olan uzman doktorun kararına bağlı olarak Alexandrite Lazer uygulanmaktadır. Yine aynı şekilde hamile olan kadınlarında epilasyon yaptırabilmeleri, uzman doktorun kararına ve kontrolüne bağlı olarak gerçekleştirilmektedir.
Alexandrite Lazer Epilasyon Uygulamasının Yan Etkileri Nelerdir?
Alexandrite Lazer epilasyon uygulaması, tatbiki sonunda ciddi bir sağlık sorununa yol açmamaktadır. Basit tıbbi uygulamaların gerektirdiği ufak çaplı sorunlar olabilmektedir. Alexandrite Lazer epilasyon uygulamasının başlıca yan etkileri; uygulama alanlarında acı hissi, açık lekeler, kızarma, yanma hissi ya da koyu lekeler gibi olabilmektedir. Bu sorunlara ait sıkıntılı durumlarda, hafif ağrı kesici ilaçları kullanmak yeterli olmaktadır.
Kaynak: hairfreelife / ncbi.nlm.nih.gov