En Etkili Sinüzit İlacı

En Etkili Sinüzit İlacı – Sinüzit kişilerde akut ve kronik olmak üzere 2 farklı türde ortaya çıkabilmektedir. Sinüzit hastalığı genellikle şikayetlerim ve bulguların uzun süre gözlemlenmesi halinde teşhis edilmektedir. En etkilisi sinüzit ilacı sinüzitin türüne göre farklılık göstermektedir. Bu durumda sinüzit belirtisi gösteren kişilerin ilk olarak bir doktora başvurmaları doktorun teşhisi sonrasında kendisine yazdığı ilacı düzenli olarak kullanması gerekmektedir.

en-etkili-sinuzit-ilaciPin
en etkili sinüzit i̇lacı 4

Sinüzit tedavisinde burun spreyleri antibiyotikler ve haplar kullanılmaktadır her biri ayrı etken maddeye sahip olan bu ilaçlar bazıları özellikle doktorlar tarafından daha etkili olması sebebiyle daha çok tercih edilmektedir. Doktorlar tarafından piyasada en çok kullanılan en etkilisi sinüzit ilaçları şöyledir;

  • Amoxil,
  • Trimox,
  • Doryx,
  • Monodox,
  • Bactrim,
  • Septra 
  • sudafed actified
  • drixoral

Bu kısımda verdiğimiz ilaçlar dışında çeşitli firmalar tarafından sinüzit için birçok üretilmiş olan ilaç markaları bulunmaktadır. Burada adı geçen ilaçların önerilen dozdan fazla kullanılmaması gerekmektedir ve tedavi sürecinde düzenli olarak kullanılmalı ve tedavi yarıda kesilmemelidir aksi halde sinüzit akut haldeyken tedavi edilmediği sürece kronik bir hale gelerek kişinin yaşam kalitesini ciddi oranda düşürecektir. Özellikle kronik halde bulunan sinüzit hastaların hayatında ciddi problemlere yol açmaktadır. Ani gelen ve şiddetli bir şekilde bulunan ve uzun süren baş ağrıları günlük rutin işleri bile yerine getiremeyecek duruma gelerek yaşam standartlarını oldukça fazla düşürmektedir.

BENZER YAZILAR  Selülit Nedir? Selülit Tedavisi Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey
burunakintisinasilgecerjpg_1203 Pin
en etkili sinüzit i̇lacı 5

Kronik Sinüzitin Belirtileri Nelerdir?

Kronik sinüzitin belirtileri akut çok da farklı değildir. Genellikle yüz bölgesinde ağrı ve basınç hissi, şişme, dolgunluk, burun tıkanıklığı, burundan veya genizden iltihaplı akıntı gelmesi, koku alamama, baş ağrısı, ağız kokusu, diş ağrısı, öksürük, kulak ağrısı gibi birçok belirti ortaya çıkmaktadır. Ancak sinüzit akut haldeyken bu belirtileri daha az şiddette göstermektedir ancak akut haldeyken tedavi edilmezse bu belirtiler daha da şiddetlenerek kronik sinüzite neden olmaktadır.

Bu belirtilerden herhangi birine rastlamanız halinde doğrudan bu alanda uzman olan 1 doktora muayene olmanız gerekmektedir. Doktor yaptığı muayeneden sonra hastalığınızın akut mu yoksa kronik mi olduğuna karar vererek hastalığınız için en iyi tedavi yöntemini uygulamaya başlayacaktır. Ancak yine belirtmek gerekirse bu belirtilerin ilk gözlendiği anda tedavi edilmesi halinde kronikleşmesi önlenebilir ve bu semptomlar ciddi oranda azaltılabilmektedir.

Sinüzitin kronik hale gelmesi halinde bu belirtilere ek olarak burnun gerisinden yani genizden ve kıvamlı 1 akıntı gelmeye başlamaktadır. Böylece baş ağrıları çok daha şiddetli bir hale dönüşmektedir.

BENZER YAZILAR  Hamile Pilatesi Nasıl Yapılır? Yararları Nelerdir?
Yorum yapın

1