En tehlikeli göz hastalıkları çağımızın en büyük problemlerinden biri olmaktadır. Bizde sizler için göz hastalıklarını isimlerini ve açıklamalarını inceledik maddeler halinde hazırladık. İşte tehlikeli göz hastalıkları isimleri ve açıklamaları listemiz…
Sarı Nokta Hastalığı
En tehlikeli göz hastalıkları arasında yer alan Sarı Nokta Hastalığı, daha çok yaşlı nüfusta görülmektedir. Sarı Nokta Hastalığı retina da yer alan bir türdür. Sarı Nokta retinanın tam orta noktasında yer almaktadır. İlerleyen yaşlar ile beraber bu noktada kanama meydana gelir. Gelen kanma sonucunda görme duyusunun büyük bir kısmı ya da tamamı yetisini kaybetmektedir. Erken müdahale gibi durumlarda ilaç ile yapılan enjeksiyon yöntemi sayesinde düzeltilmektedir.
Retina Dekolmanı
Göz vücudumuzun en önemli organları arasında yer almaktadır. Bu nokta da göz sağlığı insanlar için önemli bir unsur olmakla beraber belirli ciddi hastalıklarda ortaya çıkmaktadır. Bu hastalıklar arasında ye alan Retina Dekolmanı genç veya yaşlı nüfuslarda görülmektedir. Ciddi hastalıklardan biri olan bu tür, retina da oluşan yırtılma sonucu ağ tabakasının tamamen ayrılmasına denilmektedir. Erken teşhis ile tedavisi mümkündür. Ancak gecikme durumlarında ameliyat ile işlem yapılabilir ya da görme yetisi de kaybedilmektedir.
Göz Travmaları
En yaygın göz hastalıkları arasında yer alan göz travmaları, birçok kötü durumu da beraberinde getirmektedir. Yer alan delici travmalar sonucunda cerrahi müdahaleler de gerekmektedir. Yapılan bu cerrahi müdahaleler ile hasar olan yer tamamen onarılmalıdır. Göz travmaları sonrasında iyileşme sürecinde uzman doktorlar tarafından önerilen gözlük yapıları ve daha farklı birçok yöntem kullanılmaktadır.
Renk Körlüğü
Görme merkezinde yer alan ciddi hastalıklardan bir tanesidir. Görme kısmında gerekli renk pigmentlerinin bulunmaması ya da yeterli sayıda pigment üretimi olmaması sonucunda ortaya çıkmaktadır. Çoğu zaman kalıtsal genetikle taşınan bu durum istisna olarak sonradan da gelişmektedir. Göz hastalıkları belirtileri arasında yer alan kırmızı, mavi ve yeşil renklerinin birbirinden ayırt edilememesi örnek verilmektedir. Renk körlüğü üzerine özel üretilen gözlükler sayesinde bu durum bir nebze olsun ortadan kalkmaktadır.
Şaşılık
En tehlikeli göz hastalıkları arasında yer alan bu tür, birçok bakımdan insan hayatını etkilemektedir. Genellikle doğuştan gelmesinin yanı sıra geçirilen ateşli hastalıklar sonucunda da oluşmaktadır. İki gözün paralel bakmasını engelleyerek görme bozukluklarında fazlasıyla aksamaya neden olmaktadır. Gelişen çağımızla beraber şaşılık tedavisi adı altında bu durum düzeltilmektedir. Yapılan operasyon sonrasında doktorun önerdiği talimatlara uyarak bu süreci hızlandırabilmeniz mümkündür.
Glokom
İlerleyen çağın yanı sıra birçok hastalığında tedavisi daha kolay hale gelmektedir. Bu hastalıklar arasında yer alan Glokom, en tehlikeli göz hastalıkları arasında yer alır. Göz içerisinde yer alan sıvının dışarıya bırakılmasına yarayan kanalların yapısında gelişen değişikliği denilmektedir. Gözde yer alan sıvı yeteri miktarda boşaltım sağlayamamanın yanı sıra içerdeki basıncı da arttırmaktadır. Oluşan göz basıncında şiddetli baş ağrısı, bulanıklık gibi pek çok rahatsızlığı da beraberinde getirmektedir.
Keratokonus
En tehlikeli göz hastalıkları arasında yer alan Keratokonus, oldukça ciddi türler arasında yer almaktadır. Gözün en önemli kısımları arasında yer alan Korneanın giderek incelmesi ya da sivri hale gelesi olarak bilinmektedir. Bununla beraber ergenlik dönemde başlar, 20 yaşlarında fark edilmektedir. 20 ile 40 yaşları arasında ilerleyerek daha farklı boyutlara dönüşür. 40 yaşından sonra durma dönemine girerek daha da azalmaktadır. Çağın ilerleyen hastalıkları arasında yer alan bu tür, daha çok miyop, astigmat gibi hastalarda gözükmektedir. Uygulanacak çeşitli tedavi yöntemleri sayesinde bu durumu önlemeniz mümkündür.
Tavuk Karası
Göz hastalıkları denilince akla gelen ilk türlerden bir tanesidir. Bunun yanı sıra kalıtsal olarak geçen bu hastalık halk dilinde gece körlüğü olarak da bilinir. Akraba arasında gerçekleşen evliliklerde görülmektedir. Tavukkarası yani gece körlüğü hakkında biyonik göz çalışmaları uygulanmaktadır. Ancak bu ışık görme yetisinde az da olsa ışık görebilen kimseler için uygulanmaktadır. Tavuk karası hastalığına sahip olan bireylerin görme kısmına özel bir çip yerleştirilir. Ardından kameralı bir gözlük sayesinde bu görüntünün beyine iletilmesi sağlanır. Belirli hastanelerde uygulanan tedavi sayesinde belirli sürelerde ilerleyen tedavi ile hastalar daha iyi görebilmektedir.
Katarakt
Göz insan hayatında yer alan en önemli organlardan bir olmaktadır. Bunun yanı sıra belli başlı rahatsızlıklar, genetikten oluşabilecek durumlar karşısında belli başlı problemler çıkmaktadır. İlerleyen çağ ile beraber en tehlikeli göz hastalıklarına bile belirli tedaviler bulunmaktadır. Bu hastalıklar arasında yer alan Katarakt ciddi rahatsızlıklara da sebebiyet vermektedir. İlerleyen yaş dönemlerinde ya da şeker hastalarında sıkça adından söz ettirmektedir. Gözde yer alan saydam kısmın tamamen yitirilmesi sonucu oluşan bu rahatsızlık en yaygın göz hastalıkları arasında yer alır. Göz merceğinde oluşan problemden sonra ağrısızı ve çabuk olacak şekilde görme yetisi de kaybedilmektedir.