İmplant Nedir? Diş İmplantı Tedavisi Kimlere Uygulanır?

Dentway olarak diş implantı konusunda 20 yılı aşkın bir tecrübeye sahibiz. Özellikle dikişsiz implant, seramik implant  (zirkonyum implant) konularında uzman kadromuz destek vermektedir.

Eksik dişler, hem sağlık hem de estetik açıdan olumsuz etkilere neden olabilir. Bu soruna bir çözüm olarak geleneksel yöntemler yerine implant diş tedavisi gibi bir alternatif geliştirilmiştir, ve bu tedavi diş hekimliği alanında teknolojinin yardımıyla önemli bir ilerleme kaydetmiştir. Dentway olarak son teknoloji cihazlar kullanılarak implant tedavisi uygulanmaktadır.

dis-implanti Pin

İmplant, eksik dişlerin tedavisinde kullanılan titanyumdan üretilmiş vida benzeri yapılardır ve çene kemiği içine yerleştirilir. Bu yapılar üzerine diş protezleri monte edilir. İmplant tedavisinin avantajlarından biri, komşu dişlere zarar vermeden eksik dişlerin yerine konulabilmesidir, yani yan dişlerin kesilmesine ihtiyaç duyulmaz. İmplantlar, doğal diş gibi davranır ve yemek yeme, konuşma ve gülümseme gibi işlevleri rahatça gerçekleştirmenize yardımcı olur. Diş implantı cerrahisi, hasar görmüş veya eksik dişleri gerçek dişlere benzer ve işlevsel yapay dişlerle değiştirmek amacıyla diş köklerini metal vida benzeri direklerle değiştiren bir cerrahi süreç içerir. İmplantlar, sık kullanılan ancak iyi oturmayan protez veya köprü dişlere bir alternatif sunar ve bu nedenle geleneksel köprü yöntemlerine göre daha tercih edilir.

BENZER YAZILAR  Hemoroid Nedir? Hemoroid Tedavisi Nasıl Yapılır?

İmplant Hangi Durumlarda Uygulanır?

Diş implantları genellikle eksik dişleri yerine koymak veya desteklemek amacıyla kullanılır. İmplantlar şu durumlarda uygulanabilir:

Tek diş eksikliği: Yeterli kemik dokusu mevcut olduğunda, implant kullanılarak eksik dişin yerine geçici bir kaplama ile yerleştirilebilir.

Tam veya kısmi dişsizlik: Birden fazla diş eksikliği durumunda, implantlar kullanılarak sabit veya hareketli protezler oluşturulabilir. Sabit protezler, implantlara vidalanarak sabitlenir ve hareketli protezlere göre daha rahat ve kullanışlıdır.

Çene ve yüz defektleri: İmplantlar, çene ve yüz bölgesindeki defektlerin tedavisinde estetik bir çözüm sunabilir.

Çene kemiği kaybı sorunu: Diş eksikliği, çene kemiğinde zamanla kayba neden olabilir. Eğer çene kemiği kaybı mevcutsa, implant tedavisinden önce kemik grefti yapılması gerekebilir.

Hareketli protez istemeyen hastalar: İmplant, hareketli protez kullanmak istemeyen hastalar için ideal bir seçenektir. Hareketli protezlere göre daha rahat ve kullanışlıdır.

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

İmplant tedavisi, hastaya hafif bir sedasyon verilerek gerçekleştirilir. İşlemden önce detaylı bir muayene ve röntgen incelemesi gereklidir. Çene kemiği ve mevcut dişlerin durumu değerlendirilir. İmplantların yerleştirilmesi için iki seçenek bulunmaktadır: tek aşamalı ve iki aşamalı işlem.

BENZER YAZILAR  E-Nabız Yazılımı: Türkiye'de Sağlık Hizmetlerinin Dijital Dönüşümünde Bir Adım Önde
Yorum yapın