Çene Kemik Erimesi Tedavi Edilmezse Ne Olur?

Çene kemik erimesinde tedavi yapılmazsa diş eti iltihabı ortaya çıkar. Diş eti iltihabı ilk olarak dişteki boyun kısmını sarmalayan kemik dokusu üzerinde erimeye neden olur. Eğer müdahale edilmezse diş eti iltihabı çene kemiğine dayanır. Çene kemik erimesi, dişlere de etki eder. Diş çekiminde erime durumu böyle vakalarda sıklıkla görülür. Özellikle eskiyen protez türleri için çene kemiklerinde kayıpların yaşanması sık görülen bir durumdur. Damak protezi olan kişiler için de çene kemik erimesi hastalığı sık bir şekilde ortaya çıkar.

Çene Kemik Erimesi Neden Ortaya Çıkar?

cene-kemik-erimesi-neden-ortaya-cikar Pin
çene kemik erimesi tedavi edilmezse ne olur? 3

Çene kemik erimesinin nedeni diş kaybından sonra çene kemiğinin boş kalmasıdır. Boş kalan çene kemiği bir süre sonra parçalanmaya başlar. Bu aşamada yapılacak olan bazı müdahaleler ile birlikte çene kemik erimesinin önüne geçmek mümkündür. Tedaviye ek olarak diş implantı uygulandığı taktirde çene kemik erimesi son bulabilir. Çene kemik erimesi başka nedenlerden dolayı da ortaya çıkabilir. Bu nedenler arasında kist ve tümör de yer alır. Diş sıkma ya da gıcırdatma gibi bazı alışkanlıklar çene kemik erimesi tetikleyicisi olabilir.

BENZER YAZILAR  Halsizlik ve Yorgunluğa İyi Gelen Muhteşem Bitki

Çene Kemik Erimesi Tedavisi Nasıl Gerçekleştirilir?

Çene kemik erimesinin tedavisi, dental implant cerrahisi ile gerçekleştirilir. Çene kemik erime durumunun telafi edilmesi için uygulanan yöntemlerden biri de diş dikmedir. Bu hastalık ile mücadele etmek adına kullanılan tekniklerden biri Box tekniğidir. Bu teknik sayesinde implant tedavisi yapılır. Hastalık ilerleyen bir aşamaya ulaşırsa dental implant cerrahisi ile restorasyon işlemi sağlanır. Bu sayede çene kemik erimesi tedavisi için uygun şartlar hazırlanmış olur.

Diş çekildikten kısa bir süre sonra diş kökü etrafında bulunan kemiğin kaybolduğu gözlemlenir. Çene kemiğinin çöküşü süratli bir şekilde meydana gelmesi ilk 6 ay ile 12 ay arasında gerçekleşir. Erime daha sonraki süreçte de devam eder. Buna rağmen ilk zamanlar ile kıyaslandığında son derece yavaş bir tempoda ilerler. Bu hastalığın tedavisi için sıkça kullanılan bazı teknikler bulunur. Çene kemik erimesi için en sık kullanılan tedavi yöntemleri şu şekildedir:

  • All on 4
  • Box tekniği
  • Elmacık kemiği implantı

Ayrıca Bakınız: Bebeklerde İstemsiz El Kol Hareketleri Ne Zaman Biter?

BENZER YAZILAR  Akciğer Detoksu Nedir? Nasıl Hazırlanır?
Yorum yapın

1