Kol Uyuşmasına Hangi Bölüm Bakar?

Kol uyuşmasına bakan bölüm ortopedi, fizik tedavi ve nörolojidir. Kolda pek çok farklı sebeple oluşan uyuşma sorunlarına bakan bu poliklinikler muayene sürecini yönetir. Tetkik ve teşhis aşamalarının ardından hasta için en uygun olan tedavi yöntemine karar verilir. Bu anlamda hastanın hikayesi ve kol uyuşukluğunun nedeni yapılan tedavi yöntemi üzerinde farklılığa neren olur. Hastanın kol uyuşması şikayetinde belirtileri ciddiye alıp kısa sürede hastanenin ilgili bölümüne başvurması bu anlamda önemlidir. Böylece kol uyuşmasına tedavi yapılır.

Kol Uyuşması Neden Oluşur?

kol-uyusmasi-neden-olusurPin
kol uyuşmasına hangi bölüm bakar? 3

Kol uyuşmasının nedeni bazı ciddi sağlık sorunları olabilir. Bu nedenle kolun belirli bir bölgesi ya da tamamı uyuştuğu zaman bir nöroloji polikliniklerine başvurmak yararlı olur. Kol uyuşmasına en çok neden olan sağlık sorunları şu şekildedir:

  • Dolaşımda Yetersizlik

Dolaşım yetersizliği kolun yanı sıra bacak ve ayaklarda da uyuşmaya neden olabilir. Kolun uyuşmasına ek olarak soluk renk, şişme, yorgun ile kas ve eklem ağrıları da dolaşım yetersizliği belirtileri olarak kendini gösterir.

  • Periferik Nöropatisi
BENZER YAZILAR  Allerset Nedir? Ne işe Yarar?

Kalp ve beyin kısımları dışında bulunan yerlerdeki damarların hastalığını ifade eden bu rahatsızlık kol uyuşmasına neden olur. Buna ek olarak sıcak değişimine hassasiyet, kasların çabuk yorulması, kas kaybı, hormon dengesizliği ve aşırı terlemek gibi belirtilerle de ortaya çıkar.

  • Torasik Çıkışı Sendromu

Köprücük kemiği ve kaburga arasında yer alan sinir ve kan damarlarının sıkışması sonucu oluşan bir sendromdur. Kol uyuşmasının yanı sıra güçten düşme de en sık görülen belirtiler arasındadır.

  • Servikal Dar Kanalı

Boyun bölgesinde yer alan omurilik ve sinir boşluğunun daralması nedeniyle ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Omuriliğin sıkışması sonucu kolda ve bacakta uyuşma hissi kendini gösterir.

Kol Uyuşmasına Hangi Tedavi Yöntemi Uygulanır?

Kol uyuşmasında tedavi yöntemi yapılan muayene sonrası ortaya çıkar. Hastanın hikayesi dinlendikten sonra yapılan muayenelerin sonucu ile birleşildiğinde en uygun tedavi yöntemine karar verilmiş olur. Genel olarak 3 tedavi yöntemi uygulanır. Bunları sırasıyla medikal tedavi, fizik tedavi ve cerrahi uygulama şeklindedir. Hastanın kol uyuşmasına hangi tedavi yöntemi uygun olacaksa o uygulanır.

BENZER YAZILAR  Aç Karnına Kuru Üzüm Yemenin Faydaları Nelerdir?

Ayrıca Bakınız: Karın Guruldamasına Ne İyi Gelir?

Yorum yapın

1