Parafon Nedir? Ne İşe Yarar?

Parafon karton ambalajında 20 tabletten oluşan bir ilaçtır. İlacın etken maddeleri parasetamol ve klorzoksazon içermektedir. Parafon ne işe yarar sorusu arama motorlarında sık sık aratılmaktadır. Rahatsızlığı iyileştirme amaçlı yardımcı olmaktadır. Ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçtır. İskelet kasındaki kasılmalar için rahatlatıcı özelliği vardır. Etkilenen kaslarda ağrıyı gidermek için ve kasların daha çok hareket etmesi için de sağlanır. Parafon iskelet kasında ağrı ve spazmları gidermek için istirahat, fizik tedavi ve diğer yöntemleri ile ek tedavi alarak ortopedik işlemler sırasında kas ve eklem tendon rahatsızlıklarında travmatik kas rahatsızlığında ve bel ağrısında burkulma zedelenmesinden dolayı oluşan ağrılar için boyun tutulması, boyun, omuz ve kol ağrılarının da giderilmesinde kullanılmaktadır.

parafon nedir ne ise yararPin
parafon nedir ne ise yarar

Parafon Kullanım Şekli

Uzman doktorunuz Parafon kullanım şekli kısmını nasıl reçete ettiyse o şekil kullanmanız uygundur. Tedavi boyunda mutlaka doktorunuzun da dediklerine birebir uymanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimatlar dışında uygulamalar hastalığın da seyrini olumsuz etkileyebilir. Sağlığınıza da zarar verebilir. Parafon ilaç her dozun 1 bardak su ile beraber almanız gerekmektedir. İlacın en iyi şekilde emilmesi için de yemeklerde birlikte alınması önerilmektedir. Yetişkinler için gün gün tavsiye edilen Parafon dozu ise 3 veya 4 defa, 6 saat arayla, ilk günler 2 defa ve daha sonra da birer tablettir.

BENZER YAZILAR  Doç. Dr. Tolgahan Kuru ile Spor Yaralanmalarında Menisküs Onarımı

Parafon Yan Etkileri

Bütün ilaçlarda bulunduğu gibi maddelere duyarlı olan kişilerde yan etki gösterebilir. Ölümcül olabilen veya şoka sebebiyet veren kan basında görülen ani düşme en tehlikeli yan etkilerinden biridir. Ağız, yüz boğazda şişme bunlar çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan da herhangi biri sizde mevcut ise Parafona karşı ciddi bir alerjiniz vardır. Kalp atım hızının artması, kan damaklarında gevşeme yani kan basıncınızın da düşmesi, nefes darlığı ve mide kanaması gibi durumlarda ise acil tıbbi müdahale de gerekmektedir. Parafon yan etkileri karın ağrısı ile başlayıp nefes almada güçlük çekme, yüzde, dilde, dudaklarda ve boğazda şişlik gibi durumlarda uzman hekiminize başvurmanız gerekmektedir. Baş ağrısı, sersemlik, uyku hali, migren, sinirlilik, karın ağrısı, mide bulantısı, karın ağrısı, hazımsızlık, halsizlik, ödem, idrar yapma da artış, ciltte kaşıntı ve döküntü gibi yaygın görülen yan etkilerdir. Çok seyrek görülen yan etkiler arasında ani ve sık şekilde gelişen kan hücresi sayısının azalmasıdır.

Parafon Fiyatı

2021 yılında Parafon fiyatı eczane de perakende satış fiyatı 19.49 TL’dir.

BENZER YAZILAR  Prader Willi Sendromu Nedir? Nedenleri, Belirtileri, Tedavisi, Testi

Parafon Hamilelikte Kullanımı

Parafon hamilelikte kullanımı hakkında uzman hekimler Parafonu gerekli olmadıkça hamilelerin kullanmamasını gerektiğini söylemektedir. Düzenli kullanım esnasında gerekiyorsa uygun ve etkili doğum kontrol yöntemi kullanılması gerektiğini önermektedir. Emzirme için ise Klorzoksazonun anne sütüne geçip geçmediğini bilmemektedirler. Parasetamol anne sütüyle beraber bebeğinize geçmektedir. Emzirmeye başlamadan önce uzman hekiminize sorunuz. Emziren annelerde gerekli olmadıkça kullanıma da uygun değildir. Eğer mutlaka kullanılması gerekiyorsa emzirmeye ara verilmesi gerektiği söylenilmektedir.

Parafon Ne Kadar Sürede Etki Eder

Etkisini periferik yollarla gösterildiği düşünülmektedir. Parasetamol ağrı kesici etkisini 5 veya 10 dakika içinde göstermektedir. Doruk analjezik etkiye 1 saatte ulaşmaktadır. Bu etki genel olarak 4 ve 6 saat arası sürmektedir.

Parafon Araç Ve Makine Kullanımı

Sersemlik ve baş dönmesine sebep olabilmektedir. Bu sebeple Parafon araç ve makine kullanımı esnasında dikkatli olmanız gerekmektedir. Düzenli kullanım esnasında da dikkat gerektiren işler yapılmamalıdır.

Parafon Diğer İlaçlar İle Birlikte Kullanımı

Farklı ilaçlar ile birlikte kullanıldığında da etkisi değişebilmektedir. Parafon diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı hakkında alkol ve merkezi sinir sistem baskılayan ilaçlar ters tepki gösterebilir. Mide boşlamasında gecikmeler yaratan ilaçlar, mide boşalmasını hızlandıran ilaçlar, karaciğer enzimlerini uyarmakta olan ilaçlarla, antibiyotik olarak kullanılan ilaçlar için kesinlikle uzman hekimize de danışmanız gerekmektedir.

BENZER YAZILAR  En Dikkat Çekici Zirkonyum Diş Modelleri

Parafon Muadili

Muadil ilaçlar genel olarak uzman hekimin reçete etmiş olduğu ilaçların bulunamadığı durumunda kullanılmaktadır. İlaçların etken maddeleri aynı olabilmektedir. Etken maddeler farklı olsa bile aynı hastalık tedavisinde kullanılabilmektedir.  Birçok ilacın da muadili bulunabilmektedir. Parafon muadili şu şekil yer almaktadır;

  • Muskazon
  • Derman
  • Geralgıne
  • Kalmet
  • Medaset
  • Mınamol
  • Mınamol Plus
  • Parol
  • Partemol
  • Panadol
  • Sedalon
  • Tempo
  • Tylol
  • Plomınofen
  • Para cold

“Parafon Nedir? Ne İşe Yarar?” üzerine bir yorum

Yorum yapın

1