Safran sabunu insan vücudundaki pek çok rahatsızlığa deva olan bir sabundur.
Safran sabununun tarihçesi Osmanlı Devleti dönemine kadar uzanır. Safran sabunu o dönemin şartlarında kadınların ilgi odağı haline gelmiş bir üründür.
Safran sabunu sanayide fabrikasyon işlemlerinden geçen doğal bir temizlik ürünüdür. Ama fabrikasyon işlemlerinden geçmesi müşterileri yanıltmamalıdır, safran sabunun üretimi sırasında zararlı ya da gereksiz hiçbir maddenin kullanımı söz konusu değildir.
Safran Sabununun Faydaları Nelerdir?
Safran sabununun faydaları arasında:
- Safran sabunu insanın tenine canlılık ve parlaklık kazandırır.
- Safran sabunu ayrıca cilt üzerinde istenmeyen organizmaların üremesini ya da gelip vücutta konakçı olarak yerleşmesini engeller, güçlü bir antibakteriyel madde fonksiyonu görür.
- Deri üzerinde meydana gelen sivilce, yağ bezesi, kıl dönmesi, siyah nokta ve akne gibi sorunların oluşmasının önünü engeller halihazırda zaten vücutta mikroorganizmalar varsa en kısa sürede yok olmalarını sağlar.
- Egzama ve mantar gibi cilt hastalıklarının olumsuz etkilerinin asgari düzeyde hissedilmesini sağlar ve bu hastalıkların tedavisinde iyileştirici bir unsur olarak kullanılır.
- Saç dökülmesi sorunu yaşayan bireylerin saçlarının yapısını ve saç dibindeki köklerin beslenmesini sağlar.
- Kellik başlangıcı olan kişilerin kelleşme hızını yavaşlatarak daha estetik ve sağlıklı saçların oluşumunu destekler.
- Hücrelerin revizyonunu ve pozitif manada değişimini gerçekleştirir.
Safran Sabunu Ne İşe Yarar?
Safran sabunu kullanan bireylerin safran sabunu kullanımını tercih etme nedenleri:
- Doğum lekelerini kapatıcı bir niteliğe sahiptir.
- Güneşin cilt üzerinde oluşturduğu dezenformasyonların ürünü olan güneş lekelerinin kapatılmasını sağlar.
- Egzama ve sedef hastalığı gibi toplum arasında yaygın sorunların daha fazla yaygınlaşmasını engeller.
- Safran sabunu cildi hassas olan kişilerin ciltlerinde meydana gelme ihtimali olan dezenformasyonların önüne geçerek cildin temiz ve bakımlı bir şekilde görünmesini sağlar.
Safran Sabunu Nasıl Kullanılır?
Safran sabunu kullanımı hususunda dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Bunlardan ilki safran sabunu kullanan kişiler ciltlerine ürünü uygularken bol suyla cilt üzerine sürmelidir.
İkinci dikkat edilmesi gereken nokta ise safran sabununun insan vücuduyla temasının çok abartılmaması gerektiğidir. 2 ila 5 dakika arasında kalmasının yeterli olduğu göz ardı edilmemelidir.
Safran sabunu eğer yüz temizliği ve cilt bakımı için kullanılacaksa kişinin elleri yardımıyla köpürtülerek kullanılır ve dikkatli bir şekilde yüz bölgesine uygulanır.
Safran sabununun kullanımı pratik ve kolaydır. Adeta bir vücut losyonu gibi vücuda uygulanarak kullanımı gerçekleştirilebilir.
Safran Sabunu Günde Kaç Kez Kullanılır?
Safran sabununun gün içinde kullanımı konusunda herhangi bir sınırlama yoktur ama günde bir defa uygulanması yeterli olacaktır. Safran sabunu kullanımı için birden fazla yöntem uzmanlar tarafından önerilmiştir.
Kullanım aşamasında uygulanabilecek ilk yöntem cildin problemli bölgelerine ya da güzel görünmesi istenen bölgelerine su yardımıyla sürülmesidir.
Kullanılacak bir diğer yöntem ise duş sırasında vücudun her bölgesine uygulanarak kullanılması suretiyle yapılacak işlemdir.
Safran Sabununun Zararları Nelerdir?
Safran sabunun zararları arasında şu maddeler sayılabilir:
- Safran sabunu her sabunda olduğu gibi bazik bir üründür. Bu yüzden abartılı kullanımı ciltte kuruluğa ve tahrişe sebebiyet verebilir.
- Fazla kullanıldığında ciltte istenmeyen lekeler ve çatlaklar meydana gelebilir.
- Safran bitkisine alerjisi olan kişilerde olumsuz yan etkileri oluşabilir. Bu yan etkiler ciltte yanma, sabunun temas ettiği yerde kızarıklık ve deri döküntüsü başta olmak üzere kişiden kişiye değişen farklı sorunlara da neden olabilir.
Safran Sabunun Fiyatı Ne Kadar?
Safran sabunun satış fiyatı en ucuz 10 lira en pahalı 200 lira arasında olacak şekildedir. Safran sabununun fiyatı piyasadaki arz talep dengesine göre farklılık gösterebilir, ürünü alırken satıcıdan bilgi almaya dikkat edilmelidir.
Ayrıca Bakınız: Ruşur Taşı Sabunu Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar? Kullanımı