Kas ve iskelet hastalıklarından muzdarip olanların en çok araştırdığı konulardan birisi de, Sulidin Plus Likit Jel nedir? olmaktadır. Sulidin Plus Likit Jel özellikle vücutta meydana gelen ezilme, burkulma ve incinme gibi kas ve iskelet sistemi hastalıklarında, doktorlar tarafından hastalara reçete edilen bir ilaçtır.
Sulidin Plus Likit Jel, eczanelerde 30 gram ve 50 gramlık roll-on tüpler olmak üzere satışa sunulmaktadır. İçindeki etken maddeler sayesinde Sulidin Plus Likit Jel, ağrılara, bazı iltihaplı durumlara ve romatizmal hastalıklara iyi gelmektedir. Deri üzerine sürülerek kullanılan ilacın, kesinlikle doktorun tavsiye ettiği şekilde ve doktor kontrolünde kullanılması gerekmektedir.
Sulidin Plus Likit Jel Kullanım Alanları Nelerdir?
En iyi sürülebilir ağrı kesicilerden birisi olan, Sulidin Plus Likit Jel kas ve iskelet sisteminde oluşan pek çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Bu rahatsızlıkları hızlı bir şekilde tedavi eden Sulidin Plus Likit Jel’in kullanım alanları ise şu şekilde sıralanmaktadır;
- Bel ağrıları
- Eklem kireçlenmeleri
- Kas kirişi iltihapları
- Eklemler çevresinde oluşan iltihaplı hastalıklar
- Romatizmal hastalıklar
- Doku ve eklem yaralanmaları, ezilmeleri
- Burkulmalar
- İncinmeler
Sulidin Plus Likit Jel Etken Maddeleri Nelerdir?
En çok kullanılan jel türü ilaçlardan olan Sulidin Plus Likit Jel etken maddeleri % 1 nimesulid ve % 5 lidokain olmaktadır. Topikal yani deriye sürülerek kullanılan Sulidin Plus Likit Jel, nonstreroidal ve antiinflamatuvar ilaçlar sınıfında yer almaktadır. Sulidin Plus Likit Jel içeriğinde yardımcı etken madde olarak ise hidroksitoluen ihtiva etmektedir.
Sulidin Plus Likit Jel Kullanım Şekli Nasıldır?
Topikal bir ilaç olan Sulidin Plus Likit Jel kullanımlarında kesinlikle doktor tavsiye gerekli olup, aynı zamanda tedavinin etkili olabilmesi için yine doktorun önerdiği şekilde ilacın kullanılması büyük önem taşımaktadır. Buna bağlı olarak Sulidin Plus Likit Jel, günde 3 ya da 4 kez tedavi edilen bölgeye sürülerek kullanılmaktadır.
Sulidin Plus Likit Jel’i deriye tatbik sırasında nazik hareketlerle ve ilacı derinin emmesini sağlayacak şekilde sürülmelidir. İlaç sürüldükten sonra tatbik edilen bölgenin kesinlikle bandajlama ya da kapatma gibi yöntemlerle, üstünün kapatılmaması gerekmektedir. Aynı zamanda Sulidin Plus Likit Jel’in kesinlikle koltuk altı bölgesine uygulanmaması lazımdır. Sulidin Plus Likit Jel’in çocuklar kullanamamaktadır. Yaşlıların ise ilacı doktor kontrolünde kullanabilmektedir.
Sulidin Plus Likit Jel alınmaması gereken bir yiyecek ya da içecek bulunmamaktadır. Hamile olan kadınların ise hamileliğin, ilk ve son 3 ayında Sulidin Plus Likit Jel kullanmaması gerekmektedir. Anne sütüne geçebildiğinden dolayı emziren annelerinde Sulidin Plus Likit Jel kullanması bebeğe zarar verici olabilmektedir. Bu nedenle Sulidin Plus Likit Jel, doktor tarafından tavsiye etmediği zamanlarda kullanılmamalıdır. Sulidin Plus Likit Jel merhem tedavilerinde, araba kullanılmasında ise herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.
Sulidin Plus Likit Jel Yan Etkileri Nelerdir?
Her ilaçta olduğu gibi nadiren olsa da ve hastaların bünyesine de bağlı olarak, Sulidin Plus Likit Jel merhemin bir takım yan etkileri bulunmaktadır. Buna bağlı olarak Sulidin Plus Likit Jel yan etkileri şunlar olmaktadır;
- Kalp ritminde yaşanan bozukluklar
- Ciddi oranda yaşanan deri döküntüleri
- Nefes almada zorluk
- Dil, boğaz, yüz ya da dudaklarda oluşan şişmeler
- Bilinç kaybı
- Ciltte kızarıklıkların oluşması
- Deri üzerinde tahrişler
- Kaşıntı ve pullanma
- Kulak çınlaması
- Çok uyumak
- Bulanık ya da çift görme
- Üşüme hissi
- Kalp atışının yavaşlaması
- Düşük tansiyon
Hastalarda bu yan etkilerin ortaya çıkması durumunda, acilen en yakın sağlık merkezine gidilmesi ve doktorun oluşan rahatsızlıklardan haberdar edilmesi gerekmektedir.
Muscoflex Nedir, Ne İçin Kullanılması Gerekir? başlıklı içeriğimiz de ilginizi çekebilir.
Sulidin Plus Likit Jel’in Diğer İlaçlarla Olan Etkileşimleri
Sulidin Plus Likit Jel kullanımlarının mutlaka doktor kontrolünde olması gerekli olup, aynı zamanda hastaların diğer hastalıkları için kullandıkları bazı ilaçlarla beraber kullanılmaması gerekmektedir. Bu nedenle Sulidin Plus Likit Jel kullanacak olan hastaların, ilaca başlamadan önce kullandığı diğer ilaçları doktorlarına bildirmesi büyük önem taşımaktadır. Buna bağlı olarak Sulidin Plus Likit Jel’in olumsuz olarak etkileşime geçtiği diğer ilaç çeşitleri ise şunlar olmaktadır;
- Yüksek tansiyon ilaçları
- Kalp hastalıkları için kullanılan ilaçlar
- Kalp ritmi bozukluklarında kullanılan ilaçlar
- Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserleri için kullanılan ilaçlar