Boy Uzatma İlacı

Boy uzatma ilacı, günümüzde büyük bir tartışma konusu olmuştur. Çok büyük bir kısım bu ilaçların hem olumlu bir sonuç vermediğini hem de sağlığa zararlı olduğunu savunmaktadır. Özellikle çocuklar için kullanılan ve boylarının uzaması için uygulanan bu ilaçta kişilerin vücut çalışmalarını ve hormonlarını bozabileceği düşüncesiyle pek çok kişi tarafından tepki gören bu ilaçlar, bir grup tarafından ise olumlu bir şekilde yorumlanıyor ve kişiler bu ilaçları kullanıyor. Çocuklar için üretilen boy uzatma ilacı türleri dışında piyasada yer alan yetişkinler için de boy uzattığı iddia edilen ilaçlar ise çoğunluk tarafından gerçek dışı olarak görülmekte ve yaklaşık 20 yaşında kişilerin boy uzamasının sonlandığı kanıtlanması sebebiyle bu ilaçların nasıl böyle bir etki yaptığı bilinmemektedir.

YouTube video

Son dönemlerde piyasada oldukça fazla dönen bu ilaçlardan bazılarına örnek vermek gerekirse;

Gibi ilaçlar boy uzatma ilacı olarak piyasada yer alan ve rağbet gören ilaçlardır. Bu ilaçlardan bazıları eczanelerde satılabilirken el altı ilaçlar kesinlikle tercih edilmemelidir. Boy uzatma ilaçları yaklaşık bir senelik bir kullanım sonucunda etki gösterebilmekte ve bu sayede çocukların veya yetişkinlerin boylarında belirli bir artış görülebilmektedir.

BENZER YAZILAR  C Vitamini Fazlalığı Belirtileri ve Zararları – Fazla Alınırsa Ne Olur?
boy-uzatma-ilaciPin
boy uzatma i̇lacı

Boy Uzatma İğnesi Kaç TL 2022?

Boy uzatma iğnesi kaç TL 2022? Sorusu, özellikle son zamanlarda reklamı çok fazla dönen boy uzatan ilaçlar ve boy uzatan hormon iğneleri konusunda bilgi sahibi olmak isteyen ve çocuklarının boylarını bu yöntemler ile uzatmak isteyen kişiler tarafından en çok merak edilen konulardan birisi olmuştur.

Günümüzde boy uzatma hormonu sağlayan iğnenin eczane fiyatı yaklaşık olarak bir rakam vermek gerekirse ortalama 350 dolardır. Bu iğnenin çocuklarda başarılı bir şekilde sonuç verebilmesi için ise ayda üç kutu olarak enjekte etmek gerekmekte ve bu nedenle bir ayda 3 kutu hormon iğnesi almak gerekmektedir. Bu durumda bu iğnenin aylık masrafı 1000 dolara denk geldiğini söyleyebiliriz. Oldukça maliyetli bir tedavi yöntemi olduğu için, SSK ve Emekli Sandığı bu tedavi için belli bir boy sınırı koymuştur ve bu boy sınırına ulaşıldığı takdirde SSK ve Emekli Sandığı artık bu tedaviyi karşılamamaktadır. Sosyal güvenlik kurumları bu tedavinin ücretini yalnızca belli şartlarda ödeyebildiği için kişilerin yardımsız bir şekilde bu tedaviyi yaptırabilmesi maliyeti açısından oldukça zor bir hal almaktadır. Getirilen boy sınırı, erkek çocuklarda 1.60, kızlarda ise 1.55 santimetredir.

BENZER YAZILAR  C Vitamini Serumunu Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Yorum yapın

1