Yumurta Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?

Yumurta diyeti yaparken hızlı ve etkili bir şekilde kilo verilebilir. Burada amaç kişinin kilo verme sürecinin sağlıklı bir şekilde atılabilmesidir. Besin değeri yüksek olan yumurta her sabah öğünlerde tüketilerek bir haftanın sonunda 4 ile 7 kilo arasında zayıflayabilmeyi sağlamaktadır. İçerisindeki vitamin ve mineral dengesi de göz önünde bulundurulduğunda sağlıkla yenebilir.

Yumurta diyeti ile içerisinde bulunan çeşitli vitamin oranlarının vücuda alınması da sağlanmış olacaktır. Diyet sırasında; A, B, D ve E vitamini bakımından zengin olan yumurtanın tüketilmesi kaybedilen enerjinin yerine gelmesini, kişinin daha kendisini daha tok hissetmesini sağlayacaktır. Yumurta diyeti uygulanırken muhakkak ki zararlı olacak alkollü içecekler başta olmak üzere gazlı, şekerli içecek ve içerisinde gluten oranı yüksek yiyeceklerden uzak durulması gerekir.

Yumurta Diyeti Nedir?

Yumurta diyeti daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo vermeyi isteyen kişilerin tercih edebilecekleri bir içeriğe sahiptir. Burada önemli olan yumurtanın tok tutma özelliğinden faydalanarak zayıflama sağlamaktır. İçerisindeki besleyicilikte göz önünde bulundurulduğunda diyet menüsünde muhakkak ki bulunması ve fayda sağlaması yönüyle mucize bir yiyecek olarak tabir edilir.

Yumurta Diyeti Nasıl Yapılır?

Yumurta perhizini yapmak için kişinin yaşamsal aktivitelerini göz önünde bulundurması önemlidir. Aktif bir hayat standardına sahipseniz bu menüyü uygularken ön bir deneme yapılmalı ve yiyeceklerin oranlamasına tekrar karar verilmelidir. Yumurta diyeti 2 hafta boyunca uygulanır. 2 haftalık süreç içerisinde sabah saatlerinde en az 2 adet haşlanmış yumurta yenmek zorundadır. Öğlen yemeklerinde meyve tüketimi bol olarak yapılabilir. Eğer ekmek tüketilecekse daha çok ya da karabuğday unundan yapılmış ekmekler tercih edilmelidir. Akşam yemeklerinde muhakkak ki bir kase salata bulunmalıdır. Lifli ve yeşil yapraklı sebzeler ile yapılacak akşam yemekleri kaybedilen vücut dengesinin tekrar kazanılmasını sağlar.

BENZER YAZILAR  Aralıklı Oruç Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır? 16:8, 5:2 Diyeti

Yumurta diyeti uygulanırken gün içerisinde 1.5 ile 2 litre arasında su tüketilmesi gerekmektedir. Vücudun kaybetmiş olduğun nem dengesini sağlayabilmesi, metabolik aktivitelerinde hızlı gerçekleşebilmesi için farklı içeceklerin dışında suyun muhakkak ki tüketilmesi gerekmektedir. Yumurta diyeti uygulanırken sportif aktiviteler yapılarak ve bol yürüyüşler ile süreç desteklenmelidir.

Yumurta Diyetinin Özellikleri Nelerdir?

yumurta diyeti Pin
yumurta diyeti

Yumurta rejiminin nitelikleri göz önünde bulundurulduğunda hızlı ve sağlıklı kilo vermeyi desteklediği fark edilecektir. Yumurtaya karşı herhangi bir alerjisi bulunmayan kişilerin rahatlıkla uygulayabilecekleri standart bir menü ve sahiptir. Yumurta besleyicilik yönüyle içerisinde çeşitli vitamin ve mineralleri barındırır. Bu insan sağlığını ve vücut gelişimini etkileyecek özellikteki ürünlerin vücuda alınması denmektir. Hem zihinsel hem de fiziksel gelişim de kemik dokusunun sağlamlaşmasında ve gözlerin daha rahat bir bakış açısına sahip olmasına katkısı bulunmaktadır.

Yumurta diyeti uygulanırken kullanılan her biri yumurtanın kalori miktarı 77 gramdır. Protein açısından oldukça yüksek ve verimliliğe sahip bir yönü bulunur. Yumurta içerisinde potasyum kalsiyum ve magnezyum gibi mineralleri içermektedir.

Yumurta Diyeti Kimlere Önerilmez?

Yumurta diyeti yapmanın sakıncaları bulunabilmektedir kronik rahatsızlığı bulunanlar ve kolesterol değerleri yüksek olan kişiler tarafından yapılmaması önerilir. Muhakkak ki doktor gözetiminde bir ön bilgi alınarak ve gerekli kan testinden geçirildikten sonra uygulanması önerilir.

BENZER YAZILAR  Ketojenik Diyet Menüleri

Uzun süreli olarak yapıldığı takdirde genel vücut dengesinin getirilmesi ile karşılaşılmaması için iki haftayı aşmadan uygulama yapılmalıdır. Yeniden yapılacaksa belirli bir aranın sonrasında devam edilmesi önerilir. Yumurtada bol miktarda protein bulunur. Bu da çok tüketilmesinden kaynaklı olarak ve genç yaştaki bireylerin bu uygulamayı yapmasından kaynaklı olarak yeni gelişmeye başlamış kas yapısının azalmasına ve kas kayıplarının yaşanmasına neden olabilecektir.

Yumurta ve yumurtaya yakın besin öğesi barındıran yiyeceklere karşı alerjisi bulunan kişiler muhakkak uzak durmalıdırlar. Farklı bir yiyeceğe karşı alerji bulunuyorsa yumurtaya karşıda bir alerji bulunma durumunun oluşmasına fırsat sunmamak için bir kan testi yapılması önemli olacaktır.

Zayıflatan Yumurta Diyeti Programı Nedir?

Kilo vermeye yardımcı yumurta diyeti programı 7 gün boyunca uygulanabilecek şu menü ile yapılabilir:

Pazartesi günü

  • Sabah kahvaltısında; 2 adet yumurta yanında mevsimine göre meyve tüketilmelidir. Greyfurt tercih edilebilir.
  • Öğle yemeğinde; bir kase salata yanında bir porsiyon balık veya beyaz et tercih edilebilir.
  • Akşam yemeğinde; yeşilliklerle dolu bir salata, 2 adet yumurta ve 1 porsiyon meyve tercih edilmelidir.

Salı günü

  • Sabah kahvaltısında; 2 yumurta, kafeinsiz bir içecek ve bir porsiyon meyve
  • Öğle yemeğinde; bir kase salata, balık ya da tavuk
  • Akşam yemeğinde; bir kase salata, iki yumurta ve 1 porsiyon meyve

Çarşamba günü

  • Kahvaltısında; 2 adet yumurta, tercihan haşlanmış dilimlenmiş şekilde mandalina veya portakal
  • Öğle yemeğinde; bir miktar yağsız peynir, domates, salatalık ve bir dilim beyaz un dışında siyez ya da kara buğdaydan yapılmış ekmek
  • Akşam yemeğinde; bir kase salata tavuk ya da balık
BENZER YAZILAR  HCG Diyeti 3 Aşamada İğne ile Zayıflama Tekniği

Perşembe günü

  • Sabah kahvaltısında; 2 adet yumurta, üç dilimi aşmayacak şekilde meyve
  • Öğle yemeğinde; farklı çeşitte bir meyve salatası
  • Akşam yemeğinde; bir kase yeşillik ve yanında tavuk

Cuma günü

  • Kahvaltıda; 2 adet yumurta yanında bir porsiyon meyve
  • Öğle yemeğinde; haşlanmış ya da buharda pişirilmiş sebze ve bir porsiyon meyve
  • Akşam yemeğinde; bir kase salata, yanında ızgarada pişirilmiş balık

Cumartesi günü

  • Sabah kahvaltısında; 2 adet haşlanmış ya da yağda kızartılmış yumurta yanında bir porsiyon meyve
  • Öğle yemeğinde; sınırlama olmadan yenebildiği kadar meyve
  • Akşam yemeğinde; bir kase salata ve yanında sebze yemeği

Pazar günü

  • Sabah kahvaltısında; 2 adet yumurta ve yanında bir porsiyon meyve
  • Öğle yemeğinde; bol yeşillikli domates ve salatalık da bulunduğu bir kase salata, tavuk ve 1 porsiyon buharda pişirilmiş sebze
  • Akşam yemeğinde;  tercihe göre seçilebilecek buharda pişirilmiş bir sebze tabağı

Yumurta Diyeti Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Yumurta diyetinde önemli olan oranlamaları doğru yapabilmektir. Yaş, cinsiyet, kilo ve kronik hastalık ya da ilaç kullanımı da göz önünde bulundurulmalıdır.

Yumurta diyeti yapılırken çok fazlaya kaçmadan süreç belirli bir zamanda durdurulmalıdır. 1 haftalık uygulama sonrasında vücudun genel tepkisi ölçülür. Kan değeri testi yapılır. Bir sorunla karşılaşılırsa ara verilmelidir. İki haftayı aşan yumurta diyeti uygulamalarında ileri derecede karaciğer hastalıkları, yüksek kolesterol ve safra kesesinde taş oluşumu yaşanabileceği söylenmektedir.

Yorum yapın

1